Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

359 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregionala si invatare de politici publice

Noul program de cooperare interregionala Interreg Europe a fost adoptat oficial de Comisia Europeana pe 11 iunie 2015, la Bruxelles. Interreg Europe este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si urmareste imbunatatirea modului de aplicare a politicilor si programelor de dezvoltare regionala. Sunt vizate, in special, investitiile care stimuleaza cresterea economica, crearea de locuri de munca si cooperarea teritoriala.

Cu un buget de 359 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020, programul finanteaza doua tipuri de proecte:

  • proiecte de cooperare interregionala
  • platforme de invatare de politici publice.

Este vorba de patru domenii considerate de importanta majora pentru politica regionala: cercetare si inovare, competivitatea IMM-urilor, economie cu emisii scazute de carbon si folosirea eficienta a resurselor de mediu.

Astfel, Interreg Europe va permite autoritatilor publice nationale, regionale si locale si altor actori de importanta regionala sa faca schimb de bune practici si de idei privind realizarea politicilor publice si sa gaseasca solutii practice pentru a imbunatati strategiile care se adreseaza cetatenilor.

Sunt eligibile autoritati publice nationale, regionale si locale si organizatii private non-profit cu personalitate juridica din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia si Elvetia.

Autoritatea de Management a programului este Consiliul Regional Nord-Pas de Calais (Franta).

In Romania, Autoritatea Nationala este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia Programe de Cooperare Teritoriala Europeana.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 108