Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor realizate de beneficiari in cadrul financiar 2014-2020!

Astazi a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea nr. 399/2015 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european si Fondul de coeziune 2014-2020.

Descarca Hotararea

Printre informatiile prevazute de document:

  • Cheltuielile pentru achizitia de autovehicule sau alte mijloace de transport sunt eligibile daca sunt indispensabile activitatilor sau managementului operatiunii. Valoarea cheltuielilor eligibile nu poate depasi echivalentul a 15.000 euro, fara TVA, pentru fiecare autovehicul sau alte mijloc de transport achizitionat.
  • Costul de achizitie al imobilelor deja construite, inclusiv terenul pe care se afla constructia, este eligibil daca, printre altele, imobilul nu a fost achizitionat/construit prin intermediul unei finantari nerambursabile publice in ultimii 10 ani
  • Referitor la TVA, cheltuiala cu taxa pe valoarea adaugata este eligibila daca este nerecuperabila, potrivit legii. Instructiunile de aplicare a acestei prevederi se vor aproba prin ordin comun al ministrului fondurilor europene si al ministrului finantelor publice in termen de 30 zile de la data publicarii în Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei hotarari.

Regulamentele pe baza carora a fost intocmita Hotararea pot fi consultate aici.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 249