Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei, in consultare pana pe 19 ianuarie 2015

“Romania 2035, o tara cu un teritoriu functional, administrat eficient, care asigura conditii atractive de viata si locuire pentru cetatenii sai, cu un rol important in dezvoltarea zonei de sud-est a Europei”. Aceasta este viziunea propusa prin proiectul Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei (SDTR), document rezultat in urma unui amplu demers institutional si de cercetare derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in perioada 2012 – 2014.

Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei este documentul programatic pe termen lung prin care este conturata viziunea de dezvoltare a teritoriului national pentru orizontul de timp 2035 si sunt stabilite obiective de dezvoltare, masuri, actiuni si proiecte concrete la nivel teritorial.

Strategia este rezultatul principal al proiectului “Dezvoltarea de instrumente si modele de planificare strategica teritoriala pentru sprijinirea viitoarei perioade de programare post 2013”, derulat de MDRAP cu scopul de a imbunatati procesul de planificare teritoriala la nivel national prin realizarea de studii sectoriale, dezvoltarea cadrului de planificare, stabilirea unor mecanisme noi de planificare, monitorizare si implementare. Cu un buget de 3.140.847,08 lei, proiectul este confinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2007 – 2013.

Descarca Strategia

Personele interesate sunt invitate sa trimita propunerile de imbunatatire pana pe data de 19 ianuarie 2015 la adresa de email delia.popa@mdrap.ro.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 159