Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 800 de elevi din Curtea de Arges vor invata in scoli reabilitate prin Regio

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat doua noi contracte de finantare din Regio, ce au ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii educationale din Curtea de Arges.

Beneficiarul celor doua proiecte este Unitatea Administrativ-Teritoriala Curtea de Arges, care primeste finantare nerambursabila in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Proiectul „Consolidare si reabilitare Grup Scolar Agricol 'Constantin Dobrescu' din municipiul Curtea de Arges” are o perioada de implementare de 13 luni si o valoare totala de 7.322.839,84 lei, din care 5.588.101 lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 4.749.885,85 lei; fonduri din bugetul national: 726.453,13 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului: 111.762,02 lei). Acesta vizeaza reabilitarea si consolidarea cladirii Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu”, precum si dotarea cu echipamente didactice moderne, de care vor beneficia peste 600 de elevi din invatamantul liceal, profesional si postliceal.

Cel de-al doilea contract este „Consolidarea si reabilitarea Scolii cu clasele I – VIII nr. 3 'Sfantul Apostol Andrei' – corp B si a Scolii I - IV 'Noaptes', apartinatoare Scolii cu clasele I - VIII nr. 3 'Sfantul Apostol Andrei' din municipiul Curtea de Arges”. Valoarea totala este de 4.309.574,88 lei, din care 3.213.740 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 2.731.679 de lei; fonduri din bugetul national: 417.786,20 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului: 64.274,20 lei).

Acesta are o durata de implementare de 13 luni, interval de timp in care vor fi consolidate si reabililtate cladirile Scolii cu clasele I – VIII nr. 3 „Sfantul Apostol Andrei” – corp B si a Scolii I - IV „Noaptes”, apartinatoare Scolii cu clasele I - VIII nr. 3 „Sfantul Apostol Andrei” din municipiul Curtea de Arges. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio, cele doua unitati scolare vor fi reabilitate asa incat sa raspunda standardelor de siguranta si de calitate specifice unui invatamant european.

Pana in prezent, la nivelul judetului Arges s-a semnat un numar total de 33 de contracte de finantare, prin care beneficiarii au solicitat fonduri nerambursabile de peste 95 de milioane de lei.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 147