Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UE va investi in studii pentru dezvoltarea aeroportului international Timisoara

Programul TEN-T va cofinanta, cu 1 milion de euro, studii pentru constructia unui terminal intermodal la Aeroportul International Timisoara din Romania, avand ca scop promovarea integrarii transportului de marfa in retelele TEN-T de transport aerian, feroviar si rutier.

Acest proiect cuprinde un studiu de fezabilitate, precum si studii tehnice, economice si de mediu care vor sta la baza proiectarii si constructiei terminalului. Se preconizeaza ca, dupa terminarea sa, intregul proiect sa contribuie la dezvoltarea intermodala a transportului de marfa, promovand astfel dezvoltarea economica generala a regiunii.

Proiectul a fost selectat pentru a primi finantare din partea UE, cu ajutorul unor experti externi, in cadrul Cererii anuale de propuneri TEN-T 2013, prioritatea „Transport multimodal”. Implementarea sa va fi monitorizata de INEA, Agentia Executiva pentru Inovare si Retele a Comisiei Europene.
Proiectul trebuie sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2015.

Context
Programul TEN-T a fost creat de Comisia Europeana pentru a sprijini constructia si imbunatatirea infrastructurii de transport din Uniunea Europeana.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 115