Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul Fundulea obtine 17 milioane de lei fonduri europene pentru reabilitarea unui campus preuniversitar

In data de 11 noiembrie, la sediul ADR Sud Muntenia s-a semnat contractul de finantare pentru „Infiintare si modernizare Scoala de Arte si Meserii – Grup Scolar Agricol Fundulea”. Proiectul a fost depus la sfarsitul lunii martie de catre Unitatea Administrativ-Teritoriala Fundulea din judetul Calarasi in cadrul celui de-al doilea apel deschis pentru Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” al programului Regio 2007 - 2013.

Contractul de finantare are o valoare totala de 22.8 milioane lei, din care 17.3 milioane lei reprezinta valoarea totala eligibila. Acesta este proiectul cu cea mai mare valoare de la nivelul judetului Calarasi finantat in cadrul programului Regio, pentru imbunatatirea infrastructurii de invatamant.

Cu sprijinul financiar nerambursabil obtinut in cadrul programului Regio vor fi continuate lucrarile de reabilitare incepute in anul 2008, dar care au fost sistate din lipsa de fonduri. Astfel, prin acest proiect vor fi imbunatatite conditiile infrastructurii Liceului Tehnologic nr. 1 din orasul Fundulea, pentru un numar de aproximativ 750 de elevi, in scopul cresterii calitatii actului educational, a atractivitatii si competitivitatii pe piata scolara nationala si europeana.

Proiectul orasului Fundulea are o durata de implementare de 13 luni, interval de timp in care vor fi executate lucrari de construire, extindere, consolidare si modernizare a cladirilor campusului preuniversitar al Liceului Tehnologic nr. 1. Cladirile ce vor fi reabilitate gazduiesc garsonierele pentru cadrele didactice, cantina, sala de sport, caminul, centrala termica, atelierul agricol, atelierul mecanic si scoala cu 16 clase.

Judetul Calarasi are pana in prezent un numar total de 24 de proiecte depuse in cadrul Domeniului major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”. Dintre acestea, au fost semnate 15 contracte de finantare, prin care beneficiarii au solicitat fonduri nerambursabile in valoare totala de peste 32,7 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 225