Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea primei licitatii de proiecte INTERREG IV

in perioada 20-21 septembrie 2007, cu ocazia Conferintei de lansare a Programului de cooperare interregionala INTERREG IV C, aferent perioadei 2007-2013, s-a lansat prima licitatie de proiecte aferenta acestui program.

Calendarul acestei prime licitatii de proiecte este:

- 21 septembrie 2007 - lansarea licitatiei de proiecte
- 28 septembrie 2007 - publicarea Ghidului Solicitantului pe site-ul programului: www.interreg4c.net si pe http://fonduri-structurale.ro/article.php?article_id=1522
- 15 ianuarie 2008 - termenul pentru depunerea cererilor de finantare.

Nu exista un buget limita alocat primei licitatii de proiecte.
Ghidul aplicantului consta in: Manualul programului, Cererea de finantare, Graficul pentru planificarea activitatilor si Declaratia privind co-finantarea.
PO INTERREG IV C are un buget total de 405 MEUR pe perioada 2007-2013, obiectivul general al programului este „imbunatatirea politicilor la nivel regional si local”, modalitatea propusa pentru atingerea obiectivului - schimbul si transferul de experienta, beneficiari eligibili: autoritatile publice si organismele de drept public. Mai multe detalii se gasesc in fisa de program si in Programul Operational postate pe site.
PO INTERREG IV C are o Autoritate de Management (Regiunea Nord-Pas de Calais, Lilles, Franta), un Secretariat Tehnic Comun (Lille, Franta), o Autoritate de Certificare (Casa de Economii si Consemnatiuni, Paris, Franta), o Autoritate de Audit (Comitetul Interministerial pentru Coordonarea Controalelor privind Fondurile Structurale Europene, Paris, Franta) si 4 Puncte de Informare situate la Rostock (Germania), Lille (Franta), Valencia (Spania) si Katowice (Polonia). De asemenea, pentru a asigura proximitatea fata de benefciari, Statele Partenere sunt incurajate in a crea Puncte Nationale de Contact.
in Romania, Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Directia de Cooperare Teritoriala Internationala, indeplineste rolul de Autoritate Nationala si Punct National de Contact pentru PO INTERREG IV C, avand responsabilitatea promovarii programului la nivel national si sprijinirii potentialilor beneficiari din Romania in dezvoltarea proiectelor si identificarea partenerilor de cooperare.
A doua licitatie de proiecte va fi lansata in luna iunie 2008, avand ca termen de depunere luna octombrie 2008.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 87