Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Aplauzele pentru proiectele care au schimbat destine continua! Beneficiarii din Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea, pe scena proiectelor de succes!

Joi, 19 iunie 2014, organizatiile care au implementat proiecte europene de succes in judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea au devenit, din nou, „beneficiari”. Nu ai unor finantari, ci ai ropotelor de aplauze, acordate pe merit si din inima in cadrul conferintei „Din Oltenia cum SVde?”. Evenimentul a fost organizat la Craiova de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro, in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank si casa de avocatura Vilau & Mitel.

Protagonistii conferintei au fost chiar beneficiarii de fonduri europene, inarmati cu pasiune, rabdare si spirit de campioni (ai finantarilor, bineinteles):

  • „Proiectul a urmarit sa puna in centrul actiunii sale muzeul, deseori considerat ca pivot al vietii social-culturale si al turismului din regiune. In timpul lucrarilor de reabilitare s-a descoperit un monument arhitectural de exceptie – amfiteatrul roman, care se gaseste pe Columna lui Traian, cautat de specialisti de aproape 100 de ani” - Silvia TRANCA, Director Executiv al Directiei de Cooperare Regionala, Consiliul Judetean Mehedinti (proiect: „Reabilitarea Muzeului Regiunii Portile de Fier si valorificarea lui ca produs turistic”, finantat prin POR);

  • „Proiectele noastre au vizat dezvoltarea capacitatii de reglementare si planificare strategica a autoritatilor din judetul Gorj. Au fost instruti in jur de 185 de functionari publici in achizitii publice, formatori, managementul proiectelor, engleza” - Ionel DOBRE, Manager de proiect, Consiliul Judetean Gorj (proiecte: „Euro-Strategie, Euro-Administratie, Euro-Cetateni” si „Consolidarea sistemului de formare continua a angajatilor Consiliului Judetean Gorj si a institutiilor subordonate” , finantate prin PODCA);

  • „Din 1932, de numele Conacului din Padea este legat si cel al scriitorului roman interbelic Alexandru Kiritescu, care a situat actiunea piesei “Gaitele” in cadrul conacului. Prin proiect, conacul a cunoscut lucrari de restaurare care a readus la viata aerul istoric al cladirii, pastrand stilul impus de Arh. Berindey”Constantin POPECI, Proprietar „Conacul Popeci" (proiect: „Investitie noua - schimbare de destinatie cladire S+P+1E+M in pensiune patru margarete Conac Padea”, finantat prin PNDR);

  • „In inchisorile din Romania sunt peste 1500 de copii. Noi ii sprijinim sa invete diferite meserii. Voi ii puteti ajuta sa le practice. Prin integrarea lor in societate si in munca ii sprijinim sa nu devina recidivisti. «Haideti sa ii ajutam sa stea departe de inchisori!» - acesta a fost mesajul proiectului. Prin proiect, 80 de detinuti din Craiova au fost calificati. S-a reusit crearea unei punti intre penitenciar si comunitate prin punerea detinutului in contact cu potentialul angajator” - Daniel BARBU, Purtator de cuvant, Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova (proiect: „Imbunatatirea accesului tinerilor aflati in penitenciare la programe de formare profesionala si integrarea pe piata muncii pe parcursul si dupa executarea pedepsei”, finantat prin POSDRU);

Pentru a valorifica cat mai bine lectiile invatate in perioada 2007-2013, dna. Simona Covrescu, Sef al Compartimentului de Informare si Promovare ADR Sud-Vest Oltenia, a impartasit cu beneficiarii si potentialii beneficiari ai fondurilor UE cateva recomandari pentru 2014-2020: "Pe viitor recomandam o mai buna prioritizare a finantarilor spre politici publice, cu impact direct si masurabil asupra dezvoltarii economice si crearii de noi locuri de munca. Cu cat se cunosc mai bine nevoile de interventie publica, cu atat mai mult poate creste concentrarea finantarilor europene pe aceste domenii. Aceasta va conduce nu doar la o mai buna absorbtie a fondurilor, cat si la o crestere a capacitatii de a produce o schimbare pozitiva in economie si societate".

Experienta beneficiarilor „povestitori” – reprezentanti ai IMM-urilor, ONG-urilor, autoritatilor publice locale – si a finantatorului a fost completata de cea a celorlalti actori ai mecanismului de accesare si implementare a fondurilor structurale: consultanti si reprezentanti ai mediului bancar.
 
Conferinta „Din Oltenia cum SVde?” in imagini

Runda de aplauze continua la Iasi!

Conferinta „Din Oltenia cum SVde?” este cel de-al cincilea eveniment din seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale”, care se desfasoara in perioada 10 mai - 15 iulie 2014 in marile orase ale tarii - Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Iasi si Constanta. Urmatoarea conferinta  - Mai e NEvoie de fonduri? - va avea loc la Iasi, pe 8 iulie 2014.

Ajuta-ne sa DESCOPERIM, IMPARTASIM, APRECIEM SI …PREMIEM SUCCESUL!

Seria de conferinte „Repornim impreuna motorul dezvoltarii regionale prin fonduri structurale” se va incheia cu Gala Fondurilor Structurale, organizata pe 9 decembrie 2014, la Bucuresti, in cadrul careia initiativele de succes finantate din fonduri structurale vor fi nu doar promovate, ci si premiate.

„Oferim premiul I (n.r. vizite de studiu la Bruxelles) nu neaparat pentru vizitarea Bruxelles-ului, ci mai ales pentru a exista si contactul direct cu decidenti de la Bruxelles care gandesc aceste programe de finantare si care vor avea astfel sansa de a afla direct de la beneficiari ce e bine si ce trebuie imbunatatit”, a declarat dna. Angela Filote, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Inscrierea proiectelor in competitie se face prin completarea formularului de candidatura disponibil pe site-ul www.proiecte-structurale.ro, pe cele 10 sectiuni ale Galei. Proiectele vor fi apreciate de catre un juriu format din profesionisti in domeniul finantarilor europene si personalitati cu competente recunoscute in domeniile care fac obiectul sectiunilor.

Inscrie-ti si tu proiectul la Gala Fondurilor Structurale pentru ca succesul initiativei tale sa devina…MOLIPSITOR!

Pentru mai multe detalii, click aici

Alexandra Gavrilita,
Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 204