Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: „Vom acorda o atentie deosebita tinerilor absolventi in gasirea unui loc de munca”

Ministrul Fondurilor Europene a avut, saptamana trecuta, o intalnire cu Laszlo Andor, comisarul european pentru politica sociala. Discutiile dintre cei doi au vizat documentele de programare pentru perioada 2014-2020, dar si aspecte legate de optimizarea atragerii fondurilor structurale in actualul exercitiu financiar multianual.

Oficialii Comisiei Europene au subliniat importanta folosirii sumelor alocate Romaniei din Fondul Social European, in scopul combaterii saraciei, pentru sustinerea tinerilor prin crearea de locuri de munca si dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic.

„Vom acorda o atentie deosebita sustinerii tinerilor absolventi in gasirea unui loc de munca si pentru a usura momentul tranzitiei de la scoala la munca efectiva. Totodata, in perioada de programare 2014-2020, interventiile din fonduri europene vor sprijini invatamantul tehnic si profesional pentru a raspunde necesitatii pietei muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene va implementa proiecte pilot prin utilizarea schemelor tip voucher pentru a le testa in cadrul actualei perioade, urmand ca in 2014-2020, acestea sa fie implementate la scara larga.

Comisarul Laszlo Andor si-a exprimat aprecierea fata de eforturile facute de tara noastra si rezultatele inregistrate, punand accent pe faptul ca Romania demonstreaza ca invata din lectiile trecutului in implementare fondurilor europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 81