Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spatii moderne pentru servicii, birouri, logistica si productie, finantate din fonduri europene in Sibiu

Astazi a fost semnat un nou contract de finantare pe DMI 4.1. „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, POR, in regiunea Centru.

Proiectul „Structura de sprijinire a afacerilor destinata IMM-urilor si microintreprinderilor Sibiu-Vest”are o valoare totala de 19,756 milioane lei, din care circa 10,514 milioane lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila.

Prin proiect se va construi un centru complex, format din 2 corpuri de cladire si o curte complet amenajata, pe o suprafata de peste 15.500 mp de pe str. Barcelona, nr 9, din Sibiu. Investitia este de tip „green-field”, deci se va porni de la un teren viran pe care vor fi construite o hala pentru productie si servicii, in corpul respectiv de cladire urmand sa existe si spatii pentru birouri, in timp ce a doua cladire nou construita va fi destinata unor hale de depozitare si servicii. Suprafata utila nou creata a structurii de afaceri va fi de circa 5700 mp. Investitorul va asigura utilitatile necesare pentru deservirea sit-ului si reteaua de drumuri din incinta. In acest centru de afaceri se estimeaza ca vor functiona cel putin un IMM si 5 microintreprinderi, urmand a fi angajate 86 de persoane, din care 30 femei.

“Prin fondurile nerambursabile alocate, Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei sprijina investitiile in mediul local si regional de afaceri. Avem investitii private semnificative la nivelul Regiunii Centru si, pentru viitoarea perioada de programare, vom vedea cum aceste noi structuri asigura transferul efectiv de tehnologie si dezvoltarea micilor firme. Accesarea fondurilor nerambursabile pentru acest gen de afaceri nu este un aspect foarte simplu, de aceea, nu numai ca-i sustinem pe cei care decid sa atraga astfel de fonduri, prin furnizarea tuturor informatiilor necesare bunei realizari a proiectului, dar si prin programele si proiectele noastre de la nivel regional, complementarea domeniului de afaceri. Avem nevoie de astfel de initiative si stim ca ele vor continua si in perioada 2014-2020, in special pentru crearea de noi oportunitati de investitii si noi locuri de munca pentru cetateni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivelul regiunii Centru pe DMI 4.1. au mai fost contractate, pana la acest moment, alte 7 proiecte,localizate astfel: 3 in judetul Mures, 2 in judetul Brasov si cate unul in judetele Covasna si Sibiu. Valoarea totala a acestoraeste de peste 55 milioane euro, suma nerambursabila solicitata prin aceste initiative fiind de peste 29 milioane euro. O alta cerere de finantare se afla, in prezent, in faza precontractuala, estimandu-se ca in curand sa se semneze contractul de finantare si pentru aceasta.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 659