Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lucrarile de extindere si restaurare a Hanului Garboveni se apropie de final

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat saptamana trecuta la vizita de verificare a stadiului lucrarilor de restaurare si extindere a obiectivului de patrimoniu Hanul Gabroveni.

Lucrarile de restaurare si extindere a obiectivului de patrimoniu Hanul Gabroveni au fost finantate si din granturi SEE si norvegiene, contractate in perioada de programare 2004-2009. Valoarea granturilor alocate acestor lucrari este de 2,5 mil. euro, adica 35% din costul total al lucrarilor.

Ansamblul va gazdui un centru cultural-artistic la standarde europene, care va cuprinde sali de spectacol si repetitii, de expozitie, seminar si sali educative (scoala de balet).

„Centrul cultural multifunctional va dezvolta diferite activitati legate de arta reprezentarii scenice, arte plastice, formare profesionala continua, organizare si stocare de informatie, administratie, informare culturala si turistica. Sunt foarte multumit de felul in care s-a lucrat. Arata cat mai aproape de original. Este un monument care va deveni pilon de dezvoltare pentru ceea ce inseamna proiect de cultura la nivelul Bucurestiului", a explicat Sorin Oprescu, primarul Capitalei, prezent la vizita.

Sursa: www.eeagrants.ro

Vizualizări: 112