Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incepe implementarea proiectelor mari de investitii pentru IMM-uri prin POSCCE

La sediul ADR Centru din Alba Iulia a avut loc marti, 11.03.2014, un seminar de informare pentru reprezentantii a 12 beneficiari privati care au contractat fonduri nerambursabile de peste 46 milioane lei, pentru investitii in Regiunea Centru.

In cadrul intalnirii, beneficiarii au primit informatii cu privire la documentele ce vor fi intocmite pe parcursul implementarii proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar si ce alte oportunitati de finantare nerambursabile vor fi disponibile pentru firme pe viitor.

Fondurile solicitate, la care se adauga si contributia beneficiarilor, vor fi investite in lucrari de constructii a unor noi hale de productie sau modernizarea celor vechi, in dotarea cu noi linii de productie ce vor imbunatatii performantele si capacitatea economica a intreprinderilor, se vor achizitiona echipamente moderne, precum si alte dotari necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur si performant.

Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate prin POSCCE, Axa 1, Operatiunea 1.1.1 "Investitii cuprinse intre 1.065.000 lei si 6.375.000 lei pentru IMM". Investitiile vor fi realizate in urmatoarele domenii de activitate: constructii, lucrari de instalatii electrice, prelucrarea mangalului, activitati de tiparire, producerea reperelor metalice pentru industria auto si industria constructiilor, producerea si comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor.

”Firmele din Regiunea Centru au asteptat destul de mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. Toti au salutat preluarea de catre ADR-uri a acestor linii de finantare. Deja pe parcursul anului 2013 s-a putut vedea ca am recuperat perioada in care au fost sistate operatiunile si am avansat foarte bine in contractarea si implementarea proiectelor”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 90