Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se prelungeste perioada de depunere a cererilor pentru ajutorul de minimis pentru achizitionarea de instalatii de racire a laptelui

Miercuri, 5 februarie, Guvernul Romaniei a adoptat o hotarare de modificare a HG 859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. 

Hotararea adoptata ieri stabileste o noua perioada de depunere de cereri initiale in vederea obtinerii avizului prealabil: 10 februarie - 15 aprilie 2014. Totodata, actul normativ prelungeste perioada de depunere a documentelor prevazute la art.11 alin.(2) in HG nr.859/2013 pana la data de 15 mai 2014.

„Noul termen pe care asociatiile micilor producatori de lapte il au la dispozitie este o noua sansa pentru comercializarea productiei acestora. Sunt convins ca majoritatea crescatorilor se vor asocia pentru a beneficia de acest sprijin financiar pus la dispozitie de MADR. Mai mult decat atat, pentru a veni in sprijinul lor am reusit sa incheiem protocoale cu toti procesatorii de lapte pentru preluarea materiei prime colectate in aceste tancuri de racire”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Elemente de context
Incepand cu data de 01 ianuarie 2014 nu se mai poate livra lapte neconform in scopul asigurarii conformitatii laptelui romanesc. Astfel, HG 859/ 2013 prevede acordarea in anul 2014 a ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri noi de racire a laptelui producatorilor agricoli, crescatori de animale care detin pana la 5 capete vaci de lapte si sunt organizati in acest scop intr-o singura forma asociativa constituita la nivel de comuna.

Valoarea totala a sprijinului financiar este de 68.8 milioane lei, beneficiarii putand solicita pana la 5.000 euro pentru fiecare forma asociativa. Ajutorul acopera costurile aferente achizitionarii, instalarii tancului/tancurilor de racire a laptelui cu o capacitate de maximum 1.000 litri/unitate administrativ-teritoriala organizata la nivel de comuna, instruirii necesare pentru utilizarea acestuia/acestora, precum si asigurarea service-ului pentru o perioada de 12 luni de la instalare.

Sursa: MADR

Vizualizări: 98