Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a inaugurat Spitalul Judetean Dambovita, reabilitat cu fonduri Regio!

In data de 17 decembrie s-au inaugurat corpurile C si D ale Spitalului Judetean Dambovita, care au fost reabilitate si modernizate in cadrul unui proiect finantat cu fonduri nerambursabile prin programul Regio.

Judetul Dambovita, in calitate de beneficiar, a primit asistenta nerambursabila din cadrul Axei prioritare 3, DMI 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”, pentru proiectul „Reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean Dambovita”, al carui contract de finantare a fost semnat in luna septembrie 2010.

Spitalul judetean din Targoviste este cea de-a treia unitate medicala din regiunea Sud Muntenia care a primit finantare Regio pentru imbunatatirea infrastructurii de sanatate. Contractul are o valoare totala de 83.543.908,79 lei, din care valoarea totala eligibila este de 66.610.914,38 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 56.619.277,22 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 8.659.418,87 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului: 1.332.218,29 lei. Durata de implementare a proiectului este de 52 de luni. Pana la aceasta data s-au realizat lucrari de reabilitare si dotare la cladirea functionala (corpurile C si D), unde sunt amplasate: policlinica pentru adulti, cea pentru copii, dializa, laboratoarele, radiologia, blocul operator, terapia intensiva si maternitatea. In continuare urmeaza sa fie reabilitata cladirea cu saloane pentru cazarea pacientilor (corpurile A si B), in care functioneaza unitatea de primiri urgente si sectiile de neurologie, endoscopie, ORL, chirurgie, obstetrica, sectia de nou-nascuti, ginecologie, oftalmologie, boli de nutritie, medicina interna, nefrologie, pediatrie, chirurgie pediatrica si administratia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 162