Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PODCA a depasit 40% la gradul de absorbtie

Joi, 21 noiembrie 2013, a avut loc cea de-a treisprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (CM PODCA).

La reuniune a fost prezentat stadiul implementarii programului, masurile intreprinse pentru accelerarea implementarii PODCA, stadiul activitatilor de programare pentru perioada 2014-2020, stadiul implementarii recomandarilor si actiunilor stabilite in urma evaluarii intermediare a PODCA pentru 2010-2012, precum si stadiul activitatilor de comunicare din cadrul acestui program operational.

Pana la data de 1 noiembrie 2013, au fost finalizate 333 proiecte, in valoare de 120,92 de milioane de euro. In acest moment, procentul de absorbtie nationala este de 43,27% (prefinantare si contributie FSE) raportat la platile efectuate, iar Comisia Europeana a rambursat 40,06% din alocarea FSE pe intreaga perioada de programare 2007-2013.

Pana in prezent, la nivelul PO DCA, s-au contractat 440 de proiecte, valoarea acestora reprezentand 118% fata de alocarea programului (contributie FSE). Interesul potentialilor beneficiari pentru prioritatile de finantare cuprinse in PO DCA a fost unul deosebit de mare, depunandu-se 1.371 de proiecte, in valoare totala de 833,48 de milioane de euro, reprezentand 341% fata de alocare.

Totodata, au fost prezentate doua proiecte de succes finantate din PO DCA, respectiv proiectul Instrumente moderne de management electronic al documentelor interne si activitatii din teritoriu la Departamentul de Informatii si Protectie Interna (IMMEDIAT), avand ca beneficiar Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum si proiectul ”Consolidarea sistemului de formare continua a angajatilor Consiliului Judetean Gorj si a institutiilor subordonate, beneficiar fiind Consiliul Judetean Gorj.

Sursa: AM PODCA

Vizualizări: 161