Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRAP atrage fonduri europene pentru modernizarea serviciilor online

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) modernizeaza sistemul de comunicare online al institutiei, prin dezvoltarea portalului ministerului si integrarea de noi instrumente ITC.

In acest scop, MDRAP deruleaza, incepand cu data de 11.10.2013, proiectul „Platforma integrata de informatii si servicii online”. Proiectul urmareste simplificarea si eficientizarea proceselor in scopul cresterii calitatii si eficientei pentru serviciile si informatiile furnizate de minister si de structurile subordonate.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice isi propune sa dezvolte o platforma flexibila de integrare informationala, care sa asigure puncte unice de acces la informatii si servicii, atat la nivel intern, cat si extern. In acest fel, se estimeaza ca activitatile curente sa devina mai eficiente, se imbunatateste comunicarea la nivelul proceselor, creste transparenta in furnizarea informatilor si serviciilor specifice oferite de MDRAP beneficiarilor externi.

Totodata, creste interactivitatea externa, prin utilizarea unor canale de comunicare performante, se reduce timpul de raspuns la solicitarile externe si, astfel, creste calitatea informatiilor si serviciilor furnizate.

Practic, MDRAP urmareste, prin acest proiect, sa dezvolte un portal extern si unul intern, sa refaca infrastructura de retea ITC a institutiei, sa modernizeze comunicarea electronica si sa asigure solutii de back-up, de criptare/decriptare si certificate digitale. Portalul extern este gandit astfel incat sa inglobeze toate site-urile administrate in prezent de diferitele structuri din componenta ministerului si, mai ales, sa raspunda cerintelor legale privind accesul la informatii al persoanelor cu dizabilitati, prin crearea unui modul dedicat. Portalul intern, destinat angajatilor MDRAP, va avea componente dedicate fiecarui domeniu/departament, dar si sectiuni comune cu portalul extern, precum sectiunea de e-learning, cea de sondaje sau de modele de formulare.

Proiectul se adreseaza unor grupuri-tinta variate: publicul larg care va interactiona cu ministerul prin intermediul portalului, reprezentanti ai structurilor asociative, angajati din alte institutii publice centrale si locale si angajatii ministerului. Astfel, se estimeaza ca aproximativ 200 de angajati ai MDRAP sa fie instruiti, pe parcursul proiectului, pentru utilizarea noilor instrumente ITC dezvoltate, 12 angajati sa fie instruiti in management de proiect si alti 12 - in domeniul comunicarii.

Alte rezultate preconizate ale proiectului sunt legate de implementarea unor solutii informatice pentru gestionarea eficienta a informatiilor, pentru rezolvarea prompta a solicitarilor primite din exterior sau a unor instrumente pentru facilitarea largirii caracterului participativ in vederea elaborarii strategiilor/politicilor publice care reprezinta responsabilitatea ministerului.

Pentru atingerea acestor tinte, au fost planificate urmatoarele activitati principale: elaborarea unei analize sau a unui studiu privind nevoile sistemului ITC, dezvoltarea portalului MDRAP cu integrarea noilor instrumente, testarea, verificarea si imbunatatirea solutiilor informatice implementate, dezvoltarea instrumentelor suport pentru utilizarea si administrarea eficienta a sistemelor, organizarea si derularea cursurilor de instruire pentru dezvoltarea abilitatilor angajatilor MDRAP si organizarea de evenimente conexe.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 10.553.816 de lei (fara TVA), contributia nationala fiind completata de cofinantarea asigurata din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 – 2013.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 102