Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

20 milioane de lei pentru modernizarea Ambulatoriului din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures

Ambulatoriul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Tirgu Mures intra in renovare si reabilitare pe o perioada de 22 de luni, ca urmare a contractului de finantare nerambursabila semnat la sediul Consiliului Judetean Mures, autoritate locala ce va asigura cofinantarea proiectului. Prin semnarea acestui nou contract de finantare nerambursabila, 15,84 milioane lei vor fi alocate din bugetul POR, la nivelul Regiunii Centru, pentru realizarea acestui proiect.

Proiectul de „Modernizare, reabilitare si echipare a Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures” are o valoare totala de 20,02 milioane lei, din care 15,84 milioane lei reprezinta suma solicitata ca fonduri nerambursabile de catre beneficiar, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia Consiliului Judetean Mures la cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin fondurile solicitate se vor reabilita 14 cabinete medicale. Lucrarile de reabilitare vor cuprinde 2 cladiri ale Spitalului, respectiv Ambulatoriul general si Ambulatoriul ORL, ambele situate pe Str. Gheorghe Marinescu, la nr. 50 si la nr. 34. Lucrarile ce se vor realiza pe parcursul celor aproape doi ani de implementare vor viza reabilitarea cladirilor din punct de vedere termic si al finisajelor, precum si reorganizarea fluxurilor de circulatie in zona de primire a pacientilor. Cele 14 cabinete medicale prevazute in proiect vor fi reabilitate si dotate cu aparatura, instrumentar medical de ultima generatie si mobilier specific.

„Prin semnarea acestui contract de finantare, am alocat un buget de 25,29 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru reabilitarea infrastructurii medicale in toate judetele regiunii, adica in Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Gradul de contractare pe acest domeniu, unde aveam alocate spre finantare 22,60 milioane euro, a fost depasit, fiind de 110%. Avem deja 3 proiecte, din Alba si Sibiu, care s-au finalizat pe acest domeniu si am decontat 3,71 milioane euro rambursati beneficiarilor, in cadrul proiectelor contractate. Alte doua proiecte ce vizeaza reabilitarea ambulatoriilor din Sibiu si Harghita vor fi finalizate in curand, gradul de executare a lucrarilor si de efectuare a platilor fiind de peste 90%”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul este finantat prin DMI 3.1 - Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate. Aceste este cel de-al doilea proiect de reabilitare a infrastructurii medicale din judetul Mures ce este finantat din bugetul de fonduri nerambursabile Regio. Celalalt proiect ce vizeaza modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean Mures a fost contractat in iunie 2011, fiind in prezent in curs de implementare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 123