Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania a incasat peste 1,46 miliarde de euro de la Comisia Europeana in primele sapte luni din 2013 din Fondul de Coeziune

Conform unui comunicat transmis de Guvern si semnat de Eugen Teodorovici si Liviu Voinea, Romania a incasat peste 1,46 miliarde de euro de la Comisia Europeana in primele sapte luni din 2013 din Fondul de Coeziune; din acestia, sectorul public a incasat 876 milioane euro. In luna iulie, valoarea fondurilor structurale si de coeziune rambursate de Comisie a fost de peste 730 de milioane de euro.

Beneficiari ai fondurilor europene sunt si in sectorul privat (companii, ONG-uri) si in sectorul public (administratie publica centrala si locala). Sectorul public a incasat 876 milioane euro (aproximativ 3,8 miliarde lei) – suma reflectata in datele publicate de MFP privind executia bugetara pe primele 7 luni. Diferenta pana la 1,46 miliarde euro a fost incasata de sectorul privat. Mai mult, Guvernul informeaza ca pana la 28 august 2013 sectorul privat a incasat suplimentar de la Comisia Europeana peste 1,1 miliarde euro pentru agricultura.

Pentru a consulta stadiul absorbtiei la 16 august 2013, click aici.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 80