Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri REGIO pentru elevii cu nevoi speciale din judetul Neamt

Un nou contract de finantare pentru modernizarea infrastructurii educationale prin Programul Operational Regional 2007-2013 a fost semnat la inceputul lunii august intre Judetul Neamt si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Investitia, in valoare totala de 25 486 365,96 lei, din care 19 495 342,07 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila, consta in „Reabilitarea si modernizarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Stefan cel Mare” si se va derula pe o perioada de 22 de luni.

Proiectul prevede reabilitarea si modernizarea scolii, cantinei si internatului, construirea unei sali de sport si a doua terenuri de recreere si joaca in aer liber, reabilitarea centralei trermice precum si amenajarea facilitatilor de acces pentru persoane cu deficiente motrice. Centrul Scolar va fi dotat cu mobilier nou, echipamente IT, echipamente speciale de recuperare a elevilor cu nevoi speciale si material didactic specific, in vederea transformarii acestei unitati in campus preuniversitar pentru invatamant profesional si tehnic.

Impactul acestui proiect va fi cu atat mai mare cu cat CSEI Stefan Cel Mare este singura unitate de invatamant profesional si tehnic adresata elevilor cu nevoi speciale din judetul Neamt, oferind o gama de instruire si formare profesionala ce include 4 domenii de pregatire (industria textila si pielarie, alimentatie publica si turism, fabricarea produselor din lemn, agricultura), care corespund necesitatilor economiei locale si judetene.

Sursa: ADR NE

Vizualizări: 114