Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Banii datorati beneficiarilor trebuie sa fie platiti in cel mai scurt timp

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut ieri, o intalnire de lucru cu sefii Autoritatilor de Management ale celor sapte Programe Operationale.

Discutiile au vizat implementarea Programelor Operationale, tintele asumate de Autoritatile de Management pentru a fi atinse in acest an, respectiv identificarea de noi solutii pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene.

“Am avut astazi (n.r ieri) o sedinta de trei ore cu toti sefii Autoritatilor de Management si cu responsabilii de monitorizare a implementarii programelor. Autoritatile de Management trebuie sa accelereze ritmul de lucru pentru a crea premisele atingerii tintelor pe care si le-au asumat la inceputul acestui an. Pentru atingerea obiectivelor, Autoritatile de Management sunt obligate sa utilizeze toate parghiile contractuale astfel incat beneficiarii proiectelor majore sa intensifice implementarea proiectelor. In acelasi timp, banii imprumutati din Trezorerie si datorati beneficiarilor trebuie sa fie platiti in cel mai scurt timp pentru ca acestia sa dispuna de resursele de care au nevoie pentru continuarea proiectelor. Platile catre beneficiari sunt deosebit de importante deoarece ulterior Romania poate transmite Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea de noi sume, in scopul evitarii riscului de dezangajare automata a fondurilor alocate de UE”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Alte subiecte de discutie au vizat aspecte orizontale ale implementarii programelor operationale.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 104