Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Al saptelea ambulatoriu de spital din Regiunea Centru intra in renovare cu fonduri Regio

Prin semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila, 1,66 milioane lei vor fi alocate din bugetul POR, la nivelul Regiunii Centru, pentru reabilitarea Ambulatoriul Spitalului Clinic de obstetrica si ginecologie, dr. I.A.Sbarcea din Municipiul Brasov.

Proiectul de „Modernizare, reabilitare si echipare a infrastructurii serviciilor de sanatate din cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Dr. I.A. Sbarcea” din Brasov are o valoare totala de 2,16 milioane lei, din care 1,66 milioane lei reprezinta suma solicitata ca fonduri nerambursabile de catre beneficiar, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia Consiliului Judetean Brasov la cheltuielile eligibile ale proiectului.

Prin fondurile solicitate se vor reabilita 3 cabinete medicale duble, de oncologie, infertilitate si contraceptie, precum si 2 cabinete medicale simple de monitorizare materno-fetala si punct de recoltare. De asemenea, pe parcursul celor 11 luni de implementare a proiectului, se va mai infiinta un cabinet medical de neonatologie si se vor reabilita anexele aferente cabinetelor medicale, respectiv grupurile sanitare pentru fiecare cabinet, cai de acces in suprafata de 110,7 mp.

La finalizarea acestui proiect, pacientele vor putea afla informatii utile mult mai rapid, prin infiintarea unui info-point destinat acordarii de informatii si consultanta despre serviciile medicale oferite de acesta. Tot din bugetul total al proiectului se va echipa ambulatoriul cu aparatura medicala, instrumentar chirurgical, mobilier specific pentru utilarea spatiilor si incaperilor, racitoare si aparate frigorifice de uz medical.

Proiectul este finantat prin DMI 3.1 “Reabilitarea / modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”. La nivelul Regiunii Centru mai sunt 3 proiecte ce solicita fonduri pentru reabilitarea ambulatoriilor de spitale ce vor semna in urmatoarea perioada contractele de finantare nerambursabila.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 119