Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prima intalnire a Comitetului Comun de Programare pentru Programul „Bazinul Marii Negre 2014-2020”

Prima intalnire a Comitetului Comun de Programare, organismul responsabil pentru pregatirea noului Program ENI (Instrumentul European de Vecinatate) CBC Bazinul Marii Negre, a avut loc in Bucuresti, in data de 18 aprilie 2013. Acest eveniment a fost organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate Comuna de Management pentru Programul Operational Comun „Bazinul Marii Negre 2007-2013”, si a marcat lansarea oficiala a exercitiului de programare 2014-2020.

Intalnirea s-a desfasurat cu participarea secretarului de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, doamna Sevil Shhaideh, care si-a exprimat sprijinul pentru viitorul program si speranta ca alocarea financiara va fi majorata pentru a oferi oportunitatea dezvoltarii unui numar mai mare de proiecte de succes.

Prima intalnire a reunit reprezentanti din 9 din cele 10 state participante in exercitiul de programare (Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Federatia Rusa, Turcia si Ucraina), reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Interact ENPI, ai Autoritatii Comune de Management si ai Secretariatului Tehnic Comun pentru prezentul Program Operational Comun.

In vederea elaborarii urmatorului Program Operational Comun ENI CBC Bazinul Marii Negre, au fost discutate principalele etape necesar a fi parcurse, iar reprezentantii CE si Interact au oferit informatii si clarificari privind stadiul programelor ENPI CBC si pregatirea viitoarelor programe ENI CBC, precum si privind primii pasi in exercitiul de programare in cadrul ENI 2014-2020.

A doua intalnire a Comitetului Comun de Programare a fost stabilita pentru luna iunie 2013.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 150