Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Nu e normal ca statul sa aiba intarzieri de plati fata de beneficiari

Prezent la cea de-a patra conferinta regionala cu tema “Cresterea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune”, organizata la Pitesti prin intermediul Centrului de Informare pentru Instrumente Structurale, ministrul Eugen Teodorovici a afirmat ca se fac eforturi pentru eliminarea intarzierilor in efectuarea platilor catre beneficiari, evolutiile din ultimele luni aratand o imbunatatire a situatiei.

“Nu este normal ca statul sa aiba intarzieri de plati fata de beneficiarii de fonduri europene, dar in acelasi timp sa le ceara acestora sa respecte cu strictete obligatiile contractuale. Nu este normal ca statul sa aiba intarzieri fata de partenerii de contract. Este obligatia noastra, de a simplifica, de a respecta partenerul de contract, de a-l plati la timp. Abia dupa aceea putem sa cerem si noi respectarea obligatiilor contractuale convenite impreuna”, a declarat ministrul fondurilor europene.

Eugen Teodorovici a aratat ca in primele trei luni ale acestui an au fost rambursate de la Bruxelles peste 300 de milioane de euro. De asemenea, la finalul lunii martie s-a trimis Comisiei Europene o solicitare de rambursare de 390 de milioane de euro.

Declaratiile lui Eugen Teodorovici vin in contextul in care, la inceputul acestei saptamani, Lilian Onescu, secretar general in cadrul MFE, a prezentat o serie de masuri pe care Ministerul Fondurilor Europene le-a luat in vederea simplificarii accesarii si implementarii fondurilor structurale.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 107