Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ambulatoriul Spitalul de Psihiatrie Sapunari din judetul Calarasi va fi reabilitat prin Regio

Judetul Calarasi a semnat cel de-al doilea contract de finantare in cadrul Regio, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunari, judetul Calarasi” are o valoare totala de 2.203.789,76 lei, din care 1.674.166,81 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile (fonduri FEDR - 1.423.041,79 lei; fonduri din bugetul national - 217.641,68 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului - 33.483,34 lei).

Prin aceasta investitie se urmareste dezvoltarea si modernizarea infrastructurii judetene de servicii de sanatate mintala, prin reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie Sapunari, in vederea imbunatatirii starii de sanatate a populatiei din judetul Calarasi. In urma implementarii acestui proiect, ce se va realiza in 18 luni, va creste numarul de consultatii, pacientii nemaifiind astfel redirectionati catre alte unitati medicale, cum s-a intamplat pana in prezent. De asemenea, datorita echiparii cu aparatura de specialitate a ambulatoriului, la Spitalul de Psihiatrie Sapunari va scadea timpul de diagnosticare a pacientilor si, totodata, numarul de internari.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 159