Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vesti bune pentru beneficiarii de fonduri europene. Proiecte evaluate, cheltuieli rambursate si noi apeluri lansate pana la finalul lunii iunie!

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anuntat joi, 14 martie ca pana la finalul lunii iunie vor fi evaluate toate cererile de finantare ramase nesolutionate, vor fi verificate si platite toate cererile de rambursare depuse pana la momentul actual si vor fi lansate toate apelurile pe care au ramas sume nealocate.

Declaratiile au fost facute in cadrul evenimentului „Cum relansam Romania?”, organizat la Bucuresti de Societatea Academica Romana si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Totodata, Ministerul Fondurilor Europene isi propune ca pana la data de 30 iunie sa fie trimise Comisiei Europene cereri de rambursare in valoare de 2,5 miliarde de euro, pentru toate programele operationale, cu exceptia POSCCE si POS Transport, aflate inca in presuspendare. Conform ministrului, obiectivul este ca pana la finalul anului 2013 Romania sa absoarba 6,5 miliarde de euro. "Unii au spus ca tinta de 6,5 miliarde euro este mai mult decat optimista. Eu sustin ca se poate realiza. Vom vedea la jumatatea anului ca tinta este perfect valabila. Asta inseamna si o crestere economica imensa”, a adaugat Eugen Teodorovici.

Vestile bune nu se opresc insa aici. Ministrul Fondurilor Europene a declarat ca este posibil ca proiectele de infrastructura de transport urban, dar si unele segmente de autostrazi aflate in derulare sa poata fi finantate in viitorul apropiat tot din fonduri structurale. "Discutam cu Comisia Europeana finantarea cu fonduri UE a extinderii metroului Bucuresti. Noi am solicitat Comisiei Europene sa modificam POS Transport pentru a include si transportul urban ca fiind zona eligibila. Facand asta, putem ca toate cheltuielile pentru metrou sa le decontam din bani europeni", a afirmat Teodorovici la finalul evenimentului.

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 127