Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013

Guvernul a aprobat Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013

Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013 va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene

Primul Program Operational de Cooperare Transfrontaliera pentru care Romania, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, este Autoritate de Management a fost aprobat in sedinta de guvern de marti, 17 iulie a.c., urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie trimis spre aprobare Comisiei Europene.

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria va beneficia de 262.003.541 Euro pentru perioada 2007-2013. Din aceasta suma, 217.283.757 Euro reprezinta contributie comunitara din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 44.179.784 Euro cofinantarea nationala a celor doua state.

Scopul programului este promovarea cooperarii intre regiunile, comunitatile si autoritatile din zonele de frontiera, promovarea initiativelor locale - in general, dezvoltarea activitatilor transfrontaliere in domeniul economic, social si mediu prin strategii comune. Proiectele trebuie elaborate si executate in comun de parteneri din Romania si Bulgaria (dupa principiul dezvoltare comuna, executie in comun, personal comun, finantare comuna).

in aria eligibila a programului sunt cuprinse sapte judete din Romania (Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta) si noua districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich, Silistra si Razgrad).

Prin acest program se vor finanta proiecte in domeniul imbunatatirii infrastructurii de transport (terestru si fluvial) si de telecomunicatii; exploatarii durabile in comun a resurselor naturale si de mediu si promovarii unui management eficient al riscului in regiunea de cooperare transfrontaliera; dezvoltarii economice si sociale prin identificarea si consolidarea in comun a avantajelor comparative ale zonei.

Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013

Sursa:Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 99