Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Unde sunt banii pentru rambursarile pe POSDRU? Poate aflam prin mitingul de maine!

Ministerul Finantelor si AM POSDRU au raspuns, pana acum, scrisorii deschise adresate, in urma cu mai bine de o luna, de www.fonduri-structurale.ro, Academia de Advocacy, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale si cele 149 de organizatii-sustinatoare, cu privire la situatia POSDRU.

AM POSDRU arata in raspunsul transmis astazi ca Ministerul Finantelor a aprobat alocarea a aproximativ 400 de milioane de lei pentru cererile de rambursare restante, din care au fost platite circa 183 de milioane lei, urmand sa fie continuate platile, pe masura eliberarii transelor de bani de catre Finante. (Click aici pentru a citi textul complet al raspusului AM POSDRU).

Pe de alta parte, Ministerul Finantelor mentioneaza, tot intr-un raspuns oficial, ca, pe baza solicitarii adresate de AM POSDRU pe 28 septembrie, a transferat, deja, pe 2 octombrie necesarul de fonduri pentru efectuarea platilor restante. (Click aici pentru a citi textul complet al raspusului Ministerului).

Asadar, unde este restul de bani
pentru POSDRU? La Ministerul Finantelor sau la AM?

„Victimele” POSDRU ies maine in strada

Reamintim ca maine, 24 octombrie, beneficiarii programului, se unesc intr-un mars de protest pe traseul - Ministerul Muncii - Guvernul Romaniei - AM POS DRU, pentru a-si arata nemultumirea fata de maniera defectuoasa de gestionare a acestui program.

Marsul de protest este organizat de Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale si este sustinut de www.fonduri-structurale.ro – Structural Consulting™ Group. Pentru mai multe detalii, click aici.

Conform organizatorilor, pana la acest moment, peste 500 de persoane si-au anuntat participarea.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 93