Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Erasmus si Fondul Social European, in risc de incapacitate de plata

Comisia Europeana se confrunta cu necesitatea urgenta de a inainta o propunere bugetara pentru a se asigura ca Programul Erasmus dedicat studentilor si Fondul Social European sa poata continua fluxurile financiare aferente granturilor, anunta EU Observer.

Purtatorul de cuvant al CE pe probleme bugetare si de programare financiara, Patrizio Fiorilli, a declarat ieri, 3 octombrie, ca CE urmeaza sa propuna o suplimentare a alocarii bugetare pentru a „evita o secare a fondurilor”.  Fiorilli a explicat, insa, ca beneficiarii Erasmus nu vor avea de suferit din cauza crizei fluxurilor financiare, aratand ca toate platile catre studenti pentru perioada ianuarie - septembrie au fost deja efectuate si, de asemenea, si 70% din platile pentru perioada septembrie-decembrie.

Programul Erasmus se numara printre proiectele UE aflate in risc de faliment, dar nu este singurul. Potrivit lui Alain Lamassoure, presedintele Comisiei bugetare a Parlamentului European, acest program, precum si programele destinate cercetarii si inovarii vor intra intr-o criza de cash-flow in cateva saptamani.

Europarlamentarul francez a mai declarat marti, si faptul ca situatia FSE la nivelul UE nu ar fi una foarte buna la acest moment: “Fondul Social European este insolvent de la inceputul lunii si nu se mai pot face rambursari statelor membre”.

Cristina Pojoga,
Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.euobserver.com. Cititi articolul original, aici


Vizualizări: 200