Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele pentru Bucuresti au fost prezentate reprezentantilor Comisiei

Primarul General Adriean Videanu a avut joi, 12 iulie, o intrevedere cu doamna Danuta Hubner, comisar european pentru politica regionala si cu ambasadorul Donato Chiarini, seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Primarul General a prezentat oficialilor europeni proiectele Municipalitatii de dezvoltare regionala cuprinse in programul operational regional 2007-2013, in special proiectele vizand dezvoltarea durabila a orasului, accentuand reabilitarea si regenerarea urbana a Centrului Istoric. Acest proiect a demarat prin programul MULTISECTOR, co - finantat de BERD si cuprinde zona pilot din Centrul Istoric, dar se doreste a fi dezvoltat prin proiecte eligibile cu finantare din fondurile structurale europene.

Comisarul Danuta Hubner a afirmat ca Municipiul Bucuresti trebuie sustinut atat din punct de vedere politic, cat si guvernamental pentru a i se asigura o dezvoltare durabila coerenta. La randul sau, Municipalitatea trebuie sa-si asigure o infrastructura de personal pregatit pentru a face fata exigentelor cerute de Uniunea Europeana in elaborarea proiectelor, astfel incat acestea sa devina eligibile, a mai spus doamna Hubner. Comisarul european a subliniat importanta inceperii discutiilor pentru co - finantare cu institutiile financiare internationale, Primarul General Adriean Videanu precizand ca, din acest punct de vedere, Bucurestiul este avansat, avand o experienta in relatia cu finantatorii internationali de peste sapte ani.

Sursa: Primaria Municipiului Bucuresti

Vizualizări: 75