Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE vrea mai multa transparenta privind acordarea subventiilor catre fermieri

Pe data de 25 septembrie, Comisia Europeana a adoptat o noua propunere de regulament in vederea cresterii transparentei utilizarii fondurilor europene alocate prin Politica Agricola Comuna a UE si imbunatatirii protectiei datelor personale a beneficiarilor acestor fonduri.

Noile reglementari au fost adoptate ca urmare a deciziei Curtii Europene de Justitie de suspendare a publicarii de informatii cu privire la beneficiarii individuali ai fondurilor pentru agricultura, urmarind intarirea controlului public asupra utilizarii acestor fonduri. Propunerea prevede limite clare cu privire la utilizarea si publicarea datelor personale ale beneficiarilor, stabilind un prag minim sub care numele persoanelor care primesc si utilizeaza fonduri prin PAC sa nu fie facute publice.

Totodata, prin acest nou regulament, Comisia le solicita statelor membre sa publice informatii mai detaliate cu privire la tipul ajutoarelor acordate si masurile in cadrul carora acestea au fost alocate, contribuind astfel la cresterea transparentei procesului de utilizare a fondurilor europene pentru agricultura.

„In aceasta perioada in care bugetul national al multor state membre este redus, consider ca este vital sa informam cetatenii cu privire la modul in care sunt cheltuiti banii alocati prin Politica Agricola Comuna a UE”, a declarat comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos la adoptarea noilor reglementari.

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeana


Vizualizări: 65