Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sectorul automobile din Regiunea Vest se dezvolta prin Regio – Programul Operational Regional

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) - in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest – anunta semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Centru Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor in sectorul Automobile”.

Ceremonia de semnare a contractului de finantare a avut loc in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara, in prezenta domnului Nicolae Robu – Primar al Municipiului Timisoara si beneficiar al proiectului si a domnului Sorin Maxim – Director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional.

Proiectul contractat apartine Municipiului Timisoara si va primi finantare prin Regio – Programul Operational Regional in cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”/ Subdomeniul „Poli de crestere”.

Prin proiectul „Centru Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor in sectorul Automobile”, Primaria Municipiului Timisoara, in calitate de solicitant al finantarii, urmareste crearea unui cadru propice cresterii performantei sectorului automobile prin imbunatatireacompetentelor furnizorilor regionali din domeniul constructiilor de masini. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ12,63 milioane lei iar cea a finantarii nerambursabile este de aproximativ 4,9 milioane lei.

In acest sens, proiectul, care se va implementa pe parcursul a 18 luni, prevede realizarea unei constructii cu suprafata de 1600 mp care va adaposti spatii administrative, sali de curs, receptie, punct de informare, un laborator de masurare / testare, un atelier de injectie mase plastice si un atelier de prelucrare dotat cu masini cu comanda numerica. Dotarile si echipamentele de specialitate aferente Centrului sunt destinate utilizarii in colaborare de catre intreprinderile beneficiare ale Centrului, dar si desfasurarii unor activitati de instruire si formare, respectiv consultanta si asistenta.

Conceput sa functioneze ca o firma-scoala, Centrul Regional de Competente si Dezvoltare a Furnizorilor din Sectorul Automobile va oferi servicii cum ar fi:

  • activitati de formare / specializare teoretica si cursuri de instruire tehnica si practica,cursuri pe teme de imbunatatire a proceselor de productie;
  • realizarea de prototipuri si de componente auto in serie mica (volum mic / complexitate mare) pentru firmele interesate de utilizarea facilitatilor si echipamentelor acestuia;
  • servicii de testare, masurare si certificare de produse;
  • servicii de marketing si organizare de evenimente, in special in vederea extinderii de clustere in industria auto a Regiunii Vest.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 98