Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Datorita Fondului Social European cetatenii europeni se bucura de perspective profesionale mai bune

De 50 de ani, datorita Fondului social european, cetatenii europeni se bucura de perspective profesionale mai bune.

Fondul social european (FSE) finanteaza activitati de formare profesionala si de combatere a discriminarii. Astfel, FSE contribuie la reducerea diferentelor de natura economica si sociala dintre tarile UE, acordand o atentie speciala zonelor celor mai sarace din Europa. Misiunea fondului este sa acorde ajutor grupurilor celor mai vulnerabile de pe piata muncii - lucratori mai in varsta, femei, persoane handicapate, tineri si minoritati etnice - la gasirea unor locuri de munca.

Proiectele FSE acopera o mare varietate de aspecte, de la infiintarea unor centre de formare profesionala in Irlanda, pentru tineri care nu si-au terminat studiile, la crearea unor programe in Spania pentru imbunatatirea aptitudinilor profesionale ale romilor. Un proiect din Austria, de exemplu, a contribuit la reintegrarea in societate a unor fosti detinuti: „Participantii la cursul de formare profesionala provin din toate categoriile sociale. Multi dintre ei au avut probleme personale: dependenta de droguri, datorii, alcoolism, si au putine calificari profesionale”, explica dl Hanser-Mantl, responsabilul proiectului.

in intreaga Europa sunt organizate manifestari de sensibilizare a publicului in legatura cu oportunitatile oferite de FSE. O conferinta si o expozitie de fotografii itineranta vor fi inaugurate cu ocazia aniversarii, pe 28 si 29 iunie, la Potsdam (Germania). in cadrul acestor manifestari vor fi prezentate atat succesele de pana acum ale fondului, cat si viitoarele proiecte pentru perioada 2007-2013 . La toamna, expozitia va ajunge in Bruxelles, Malta, Regatul Unit si Portugalia.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 91