Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BCR in sprijinul beneficiarilor PNDR: Scrisori de Confort pentru depunerea proiectelor pe Masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere"

Intreprinzatorii care doresc sa implementeze proiecte de investitii in domeniul procesarii, depozitarii sau distributiei de produse agricole inca mai pot depune proiecte in cadrul sesiunii deschise pana pe 14 august 2012 pentru Masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” din Programul National de Dezvoltare Rurala.

Pentru a fi eligibili in cadrul acestei sesiuni a Masurii 123, solicitantii trebuie sa faca parte dintr-una din urmatoarele categorii: micro-intreprinderi, IMM-uri, alte intreprinderi care au mai putin de 750 angajati sau o cifra de afaceri care nu depaseste 200 mil euro, cooperative agricole de procesare a produselor agricole, societati cooperative de valorificare, intreprinderi individuale/familiale, grupuri de producatori care au ca scop comercializarea in comun a produselor agricole si silvice.


Fondurile disponibile acestei sesiuni de proiecte sunt de aprox. 144 mil euro, din care 50 mil euro pentru pentru implementarea standardului privind prelucrarea laptelui crud şi peste 90 mil euro pentru investitii in procesarea si distributia produselor agricole. Cuantumul ajutorului nerambursabil este de maxim 50% din valoarea eligibila a investitiei, fara a depasi 2 mil euro per proiect pentru micro-intreprinderi si IMM-uri, respectiv maxim 3 mil euro per proiect pentru grupurile de producatori si cooperativele agricole de procesare a produselor agricole.

Solicitantii de fonduri nerambursabile ce doresc sa depuna proiecte in cadrul sesiunii aferente Masurii 123 trebuie sa tina cont de categoriile principale de cheltuieli eligibile ce pot fi finantate in cadrul acestei masuri, si anume: realizarea de constructii noi si/ sau modernizarea cladirilor folosite în procesul de productie sau pentru depozitare, achizitionarea de noi utilaje, instalatii, echipamente, mijloace de transport specializate, sisteme de management a calitatii, patente, licente software, etc.

Proiectele pentru care se poate solicita finantare nerambursabila in cadrul masurii 123 pot urmari: infiintari sau extinderi de silozuri/spatii de stocare pentru cereale, constuiri de fabrici de nutreturi combinate, infiintari sau extinderi de unitati de abatorizare si procesare carne, de unitati de procesare si ambalare lapte, depozite legume si fructe etc.

BCR vine in sprijinul celor care intentioneaza sa depuna proiecte in cadrul sesiunii din perioada 2 iulie - 14 august 2012 pentru Masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, prin emiterea de Scrisori de Confort in maxim 5 zile lucratoare de la depunerea documentatiei complete, in baza unui flux de aprobare simplificat.

Cei interesati de obtinerea de Scrisori de Confort se pot adresa sucursalelor BCR sau pot transmite solicitarile pe adresa eu.office@bcr.ro, in maxim 24 de ore urmand a fi contactati de un Manager EU Office.

Vizualizări: 112