Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vesti bune pentru tirgumureseni. Platoul Cornesti redevine zona de agrement moderna cu ajutorul POR 

Cu fonduri de 14,09 milioane lei, Platoul Cornesti din Tirgu Mures se va transforma intr-un nou punct de atractie turistica ce va diversifica oferta de servicii a municipiului. Contractul de finantare semnat in prezenta reprezentantilor Primariei municipiului Tirgu Mures si ai ADR Centru prevede ca, in urmatoarele 36 de luni, utilitatile Platoul Cornesti sa se modernizeze si sa ofere un spatiu de agrement inedit ce va atrage cat mai multi cetateni din oras si turisti veniti sa viziteze orasul. Proiectul este finantat din fondurile POR, DMI 5.2, destinat modernizarii infrastructurii de turism regional, program gestionat de catre ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.
 
Valoarea totala a proiectului „Modernizare si reamenajare spatii publice de agrement ”Platoul Cornesti” din Tirgu Mures”  este de 14,09 milioane lei, din care 5,00 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre Primaria municipiului, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia adusa de beneficiar la realizarea proiectului. Prin modernizarea spatiului verde neutilizat de pe suprafata platoului, autoritatile urmaresc cresterea contributiei adusa de turism la economia locala, precum si valorificarea rationala si eficienta a resurselor detinute de oras. Din fondurile proiectului se va amplasa o fantana arteziana pe o suprafata de 116 mp, se va construi un amfiteatru in aer liber, iar parcarile, aleile si caile de acces la obiective vor fi amenajate pe o suprafata de peste 9000 mp. Pentru amatorii de sport in aer liber va fi construita o pista de alergare de 1270 m lungime, se va construi un skate parc pe o suprafata de 1000 mp si un traseu off-road pentru biciclisti, cu o lungime de peste 2400 m. Pentru cei ce doresc sa se relaxeze, trenuletul de agreement le va sta la dispozitie, traseul acestuia fiind mai lung la finalizarea proiectului prin  lucrarile de prelungire a caii ferate. 
 
“Suplimentarea resurselor locale bugetare  cu fonduri atrase din turismul local este o strategie pe termen lung care va genera si pentru cetatenii din Tirgu Mures venituri si beneficii. Diversificarea ofertei turistice, va da atat cetatenilor cat si turistilor un spatiu in aer liber in care sa se relaxeze, sa participe la evenimentele culturale locale sau sa practice diverse activitati sportive. Aceste servicii se adauga deja infrastructurii de spa-uri din municipiu si altor proiecte finantate, derulate de catre Consiliul Judetean Mures sau alti beneficiari, ce ofera noi posibilitati de cazare, de a practica sporturi auto sau de a vizita obiectivele istorice din oras si din imprejurimi. Acesta este cel de-al 16-lea proiect contractat pe domeniul 5.2, prin care am investit in infrastructura turistica din Regiunea Centru peste 22 milioane euro fonduri nerambursabile”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
 
Prin implementarea acestui proiect, beneficiarul estimeaza ca numarul de turisti va creste cu 15%, se vor crea cel putin 7 noi locuri de munca, iar numarul de innoptari va creste cu cel putin 5%. Alte 6 proiecte, depuse la sediul ADR Centru pentru finantare din bugetul alocat domeniului 5.2, ce solicita peste 17 milioane euro fonduri nerambursabile, se afla in prezent in etapa de precontractare, urmand a semna contractele de finantare pe parcursul acestui an.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 142