Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul ia masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice. Presedintele ANRMAP, demis

Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale, operand o serie de modificari la nivelul anumitor structuri, a anuntat primul-ministru Victor Ponta la finalul sedintei Executivului.

Astfel, Departamentul Cultelor a revenit la Ministerul Culturii, iar Inspectoratul de Stat in Constructii si Oficiul pentru Cadastru au trecut din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in subordinea Guvernului. ”Aceste structuri revin acolo unde le este locul si unde pot sa fie functionale”, a precizat primul-ministru.

De asemenea, Agentia Nationala pentru Sport a fost preluata in coordonarea primului-ministru. ”Vreau sa dau un mesaj de implicare directa a primului-ministru si a Guvernului in sprijinirea activitatii sportive de performanta in Romania”, a subliniat premierul Victor Ponta.

In ceea ce priveste masurile referitoare la prefecti si subprefecti, potrivit primului-ministru, Guvernul a stabilit persoanele care indeplinesc criteriile legale pentru a ocupa aceste functii in majoritatea judetelor, iar hotararile de guvern se afla in faza de redactare.

Tot astazi, premierul a anuntat ca a semnat deciziile de eliberare din functie a presedintelui CNAS, Lucian Duta, si a presedintelui ANRMAP, Cristina Traila, ambii avand functii de secretar de stat.

De asemenea, premierul a precizat ca urmeaza sa numeasca in scurt timp un nou sef la ANRMAP “pentru corecta desfasurare a achizitiilor publice atat in ceea ce priveste fondurile europene, cat si fondurile bugetare”.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 96