Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va contribui cu 208000 euro pentru realizarea a trei proiecte de cooperare transfrontaliera

Guvernul a aprobat astazi contributia Romaniei pe 2007, in valoare de aproximativ 208.000 euro, pentru realizarea a trei proiecte de cooperare transfrontaliera, cu Republica Moldova (160.290 euro), Serbia (7.725,28 euro) si respectiv Ucraina (40.276 euro).

Cele trei proiecte sunt finantate din fonduri PHARE 2004 si respecta principiile enuntate in Politica Europeana de Vecinatate si in Comunicarea Comisiei Europene, „Europa largita - Vecinatate: un nou cadru al relatiilor cu vecinii nostri de la Est si Sud”. Fondurile de care Romania va beneficia de la UE pentru aceste trei programe se ridica la o valoare totala de aproximativ 1.410.000 euro.

Proiectul de cooperare dintre Romania si Republica Moldova vizeaza crearea sistem de management comun pentru conservarea biodiversitatii la granita dintre Romania si Republica Moldova si va fi derulat de Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni.

Proiectul de cooperare cu Serbia, care se va derula pe o perioada de 12 luni, se refera la dezvoltarea protectiei mediului in regiunea transfrontaliera dintre, iar cel cu Ucraina este un sistem integrat pentru monitorizarea factorilor de mediu, biodiversitate si resurse naturale din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Proiectul de cooperare cu Serbia este gestionat de Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti si isi propune sustinerea unei campanii de informare, promovare si comunicare a problemelor referitoare la mediu si a chestiunilor specifice cu care se confrunta zona respectiva. Vor fi organizate seminarii tematice si actiuni strategice orientate catre principalii actori implicati in protectia mediului in Romania precum si in Serbia.

Programul de cooperare transfrontaliera intre Romania si Ucraina se axeaza pe protejarea zonei Delta Dunarii, si are ca obiectiv imbunatatirea protectiei mediului in zona de granita. Acest program va fi implementat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pe o perioada de 24 de luni.

Guvernul Romaniei

Vizualizări: 67