Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana a aprobat Cadrul National Strategic de Referinta al Bulgariei

Comisarul pentru politici regionale, Danuta Hubner si comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse, Vladimir Spidla, au felicitat autoritatile bulgare pentru strategia aleasa in perioada 2007-2013. Bulgaria va primi in urmatorii sapte ani, fonduri europene in valoare 7,8 miliarde de euro. Procedura de adoptare este completa, Comisia Europeana aproband prioritatile, indicativele anuale alocate si lista programelor operationale.

Prin Politica de Coeziune 2007-2013 autoritatile bulgare doresc sa se asigure ca, pana in 2013, Bulgaria va avea o economie europeana competitiva. Obiectivele Bulgariei sunt: intarirea competitivitatii economice si dezvoltarea resurselor umane. Aceste obiective sunt transpuse in patru prioritati nationale, trei tematice si una teritoriala, si 7 programe operationale.

Cadrul National Strategic de Referinta prezinta o politica mixta, incluzand infrastructura de transport, protectia mediului inconjurator, energia, dezvoltare regionala si reforma administrativa.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 75