Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru reabilitarea sitului poluat industrial Azomures

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat vineri, 16 martie 2012, la Targu Mures, impreuna cu viceprimarul municipiului, Csegzi Sándor, contractul de finantare al proiectului “Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha - Targu Mures”.

Proiectul “Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha - Targu Mures” este finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu si are o valoare totala de 25.212.066 Euro, fara TVA, din care 20.158.559 Euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul vizeaza reabilitarea fostului iaz al Combinatului Azomures, pentru conformare cu standardele de remediere acceptate. Obiectivul principal al actiunilor de remediere este acela de a reduce mobilitatea contaminantilor existenti pentru a proteja situl in vederea utilizarii acestuia ca spatiu verde deschis publicului, pentru amenajarea acestuia ca spatiu recreativ destinat populatiei din Targu Mures si pentru reducerea oricarui impact asupra mediului local datorat activitatilor istorice intreprinse pe sit.

Termenul estimat de finalizare a proiectului este luna iulie 2015.

De asemenea, ministrul László Borbély si vicepresedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Lőrincz Csilla, au semnat impreuna cu reprezentantii a noua comune din judetul Mures, contractele de finantare pentru construirea si modernizarea sistemelor de apa potabila si decanalizare. Localitatile in care vor fi realizate proiectele sunt Ganesti, Glodeni, Sanpaul, Vargata, Gheorghe Doja, Suplac, Beica de Jos, Gornesti si Fantanele.

Valoarea totala a contractelor de finantare este de de 43.943.548,69 lei.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 131