Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Masuri corective pentru deblocarea Programului Operational pentru Pescuit

O delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a facut o vizita de lucru la Bruxelles, la Directia Generala Afaceri Maritime si Pescuit (DGMARE) din cadrul Comisiei Europene. Delegatia este a fost condusa de Marisanda Piriianu, director general interimar al Directiei Generale – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit din cadrul MADR.

Scopul principal al vizitei la Bruxelles a fost prezentarea stadiului de implementare in Romania a Programului Operational pentru Pescuit (POP). In urma vizitei incheiate ieri, 15 martie 2012, Autoritatea de Management a fixat un calendar pentru punerea in aplicare a masurilor corective avand ca scop eliminarea deficientelor din Programul Operational de Pescuit. In prezent, Autoritatea de Management din Romania pune in aplicare recomandarile Autoritatii de Audit pe programul POP. Autoritatea de Management va finaliza actiunile pana in data de 2 mai 2012.

Informatii de background

Pe 22 februarie 2012 conducerea AM POP a fost demisa de catre Stelian Fuia, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale, urmare a rezultatelor slabe obtinute in implementarea Programului si absorbtia fondurilor disponibile.

Urmare a deficientelor constatate in cadrul sistemului, Comisia Europenea a dispus pe 17 ianuarie 2012 suspendarea platilor in cadrul POP pana la punerea in aplicare a unor masuri corective.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 137