Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eurosfat 2016: Atelier pe tema imbunatatirii calitatii si impactului proiectelor din fonduri europene

                                     


Europuls - Centrul de Expertiza Europeana si Structural Consulting™ Group
-www.fonduri-structurale.ro organizeaza vineri, 6 mai 2016, o dezbatere pe tema capacitatii administrative in relatie cu fondurile europene.

Intitulat „Capacitatea administrativa - cum sa imbunatatim calitatea si impactul proiectelor finantate de Uniunea Europeana: Experienta Romaniei si a altor state membre”, evenimentul face parte din cea de-a patra editie a EUROSFAT, forum anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. EUROSFAT 2016 este realizat cu sprijinul si sub patronajul Parlamentului European, al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si al Presedintiei Olandeze a Consiliului Uniuniii Europene.

Pe perioada a doua ore, in cadrul atelierului se va discuta despre ce masuri pot lua autoritatile romane pentru a intari capacitatea institutionala si administrativa necesara cresterii ratei de absorbtie, calitatii si impactului proiectelor din fonduri europene. Discutia va avea in vedere experienta acumulata de Romania in 2007-2013 si se va apleca asupra perioadei 2014-2020, luandu-se in considerare si experienta altor state membre.

Cand: Vineri, 6 mai 2016, 14:00 – 16:00
Unde: Marriott Hotel, Bucuresti, Romania
Vorbitori:
  • Cristian Ghinea – Ministru, Ministerul Fondurilor Europene (tbc)
  • Dan Barna – Vicepresedinte, Asociatia Beneficiarilor de Fonduri Europene/ Partener Structural Consulting™ Group - www.fonduri–structurale.ro
  • Mihaela Toader – Director, Ministerul Fondurilor Europene
  • Victor Giosan - Consilier de stat, Cancelaria Primului-Ministru
  • Prof. John Bachtler - Director, European Policies Research Centre

Moderatori:

  • Cristian Surubaru, Europuls
  • Dragos Jaliu, Presedinte, Asociatia Beneficiarilor de Fonduri Europene/ Partener Structural Consulting™ Group - www.fonduri–structurale.ro

Continut:

Experienta acumulata intre 2007-2013 ne arata ca autoritatile romane si europene trebuie sa acorde mai multa atentie calitatii proiectelor finantate prin fonduri nerambursabile. Exista insa vreo legatura intre capacitatea administrativa a autoritatilor si a beneficiarilor si calitatea/impactul proiectelor implementate? Cum poate fi aceasta legatura intarita? Ce solutii exista in aceasta privinta la nivel european, national si local?

Sesiunea de dezbateri va adresa aceste intrebari si va examina ce masuri pot lua autoritatile din Romania pentru a-si imbunatati capacitatea de gestionare si implementare a proiectelor cu finantare europeana. Se va evalua stadiul actual (la aproape 10 ani de la aderare) cu privire la capacitatea administrativa si de absorbtie a autoritatilor si ce masuri concrete pot fi luate pentru ca acestea sa fie imbunatatite. Totodata, dezbaterea se va concentra si pe planurile Guvernului in legatura cu o potentiala regionalizare si va adresa intrebarea in ce masura ar putea acesta intari capacitatea autoritatilor locale si centrale, dar si a beneficiarilor, in a accesa fonduri europene. Nu in ultimul rand, dezbaterea va accentua si experientele altor state membre pentru a intelege cum anume au raspuns ele la aceste provocari.

Atelierul isi propuna sa aduca laolalta specialisti in domeniu, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, societatii civile, dar si beneficiari de fonduri nerambursabile si cetateni interesati de acest subiect. Concluziile dezbaterii vor fi incorporate intr-un raport Europuls si vor fi diseminate catre reprezentanti ai autoritatilor de la Bucuresti si Bruxelles.

Pentru inscrieri, dar si pentru a consulta programul complet al EUROSFAT 2016, accesati pagina www.eurosfat.ro.

Vizualizări: 192