Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cetatenii UE au votat: Romania in fruntea „Top 27 European Projects”

Noi credem ca succesul este molipsitor…de aceea il promovam!

In scurt timp, echipa fonduri-structurale.ro va va oferi detalii despre proiectele de succes ale Romaniei finantate din fonduri structurale, in cadrul unei baze de date integrate si permanent actualizate. In prezent, peste 7.000 de proiecte cofinantate din fondurile structurale si de coeziune se afla in implementare in Romania, acestea avand o valoare totala de peste 84 mld de lei.

Conexiune feroviara realizata cu fonduri europene


In perioada 11-31 noiembrie 2011, cetatenii UE au avut posibilitatea sa voteze proiectul preferat co-finantat de Uniunea Europeana. La aceasta competitie, Romania s-a situat pe primul loc cu proiectul “Adaptarea strategica a caii ferate pentru conectarea Europei” votat de 17% din respondenti, urmata de Spania cu proiectul “Creating green jobs” (15%) si de Letonia cu “Seaside resort and international traffic benefit from big bypass” (12%).

Calea ferata dintre orasul Campina si statiunea Predeal este vitala pentru legatura dintre tarile est-europene si este singura conexiune din sud-estul Europei cu centrul Europei.

Proiectul demarat de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si cofinantat de UE prin programul de pre-aderare ISPA a fost declarat castigator datorita importantei acestuia. Calea ferata face parte din asa-numitul Coridor IV, Reteaua Pan-europeana de Transport care ruleaza de la Dresda (Germania) pana la cel mai mare port la Marea Neagra, Constanta.

„Cea mai mare realizare a acestui proiect este legata de siguranta pasagerilor”, declara Marius Corduneanu, Director General Adjunct, Proiecte Europene - CFR SA.

Crearea unei astfel de conexiuni a intampinat o serie de dificultati legate de asezarea montana, insa succesul proiectului este confirmat atat de pasageri cat si de mass-media, intrucat s-a redus considerabil durata de mers intre Bucuresti si Brasov.

Concret, s-au realizat:

  • Aproximativ 48 km de cale ferata dubla;
  • 6 statii si 6 popasuri;
  • Peste 7 km de platforme noi pentru pasageri;
  • 6 tuneluri pietonale de acces la platforme;
  • Sistem de semnalizare;
  • Linie de contact pe intreaga sectiune;
  • Un nou sistem de informare a pasagerilor;

Una dintre prioritatile actuale ale Romaniei in domeniul transportului este finalizarea cu succes a proiectelor de reabilitare a Coridorului Pan-european IV confinantate prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013, alocarea financiara pentru 2014-2020 depinzand in mare masura de realizarile implementarii acestor proiecte.

Pentru a consulta lista cu proiectele inscrise in competitia "Top 27 European Project", click aici.

Pe www.fonduri-structurale.ro gasiti noi proiecte de succes din celelalte state membre UE care sa va inspire in gasirea de idei de afaceri si de solutii pentru nevoile comunitatilor din care faceti parte.

Iustina Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 145