Ești membru? Cont nou / Autentificare
Succesul e ...MOLIPSITOR!

Succesul e ...MOLIPSITOR!

Succesul e (în continuare)... MOLIPSITOR!

În 2017, îl DESCOPERIM, ÎMPĂRTĂŞIM și APRECIEM din nou!                                                                           

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro, în parteneriat cu BCR și Banca Transilvania,  acestora alăturându-li-se Egghead Advertising și Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă, derulează cea de-a doua ediție a campaniei  „Succesul e...MOLIPSITOR!”, un proces interactiv de descoperire și împărtășire a bunelor practici și a impactului generat de proiectele finanțate din fondurile europene.

 „Succesul e...MOLIPSITOR!” este parte a Caravanei Fondurilor Structurale și cuprinde:

 • 8 conferințe regionale de descoperire a succesului,
 • Gala Fondurilor Structurale – ediția a II-a,

Seria de Conferințe regionale 2017

În perioada mai-noiembrie 2017 vizităm cele 8 regiuni ale României, discutăm despre lecții învățate și prezentăm bune practici ale beneficiarilor de la nivel local. Conferințele vor fi organizate după următorul program:

 • 23 mai 2017 – conferința dedicată regiunii București-Ilfov, organizată la București,
 • 7 iunie 2017 – conferința dedicată regiunii Vest,
 • 14 iunie 2017 – conferința dedicată regiunii Sud Muntenia,
 • 28 septembrie 2017 – conferința dedicată regiunii Nod-Vest,
 • 4 octombrie 2017 – conferința dedicată regiunii Sud-Est,
 • 25 octombrie 2017 – conferința dedicată regiunii Sud Vest Oltenia,
 • 3 noiembrie 2017 – conferința dedicată regiunii Nord-Est,
 • 8 noiembrie 2017 – conferința dedicată regiunii Centru.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.fonduri-structurale.ro/gala.

Gala Fondurilor Structurale 2017

În decembrie 2017 ne reunium cu toții la București, la cea de-a doua ediție a Galei Fondurilor Structurale. În cadrul Galei vor fi apreciate și premiate proiecte finanţate din fonduri europene (dar și din surse alternative) care au generat impact și au adus valoare adăugată şi care pot genera efect multiplicator prin „puterea exemplului”.

Înscrierea proiectelor la Gală se va putea face prin completarea unui formular și transmiterea acestuia online. Proiectele ce vor fi premiate vor fi decise în urma jurizării, care se va face pe fiecare dintre cele 8 secţiuni de către un juriu format din profesioniști în domeniul finanțărilor europene şi personalități cu competențe recunoscute în domeniile care fac obiectul secțiunilor.

Cele 8 secțiuni ale Galei Fondurilor Structurale de anul acesta sunt:

 • Bucuroși de oaspeți – premiem proiectele de dezvoltare și promovare a turismului;
 • Școala face omul OM – premiem proiectele care vizează formarea profesională, educația pe tot parcursul vieții și adaptarea la cerințele pieței muncii;
 • Infrastructura...pe catwalk! – premiem proiectele de dezvoltare, modernizare sau reabilitare a infrastructurii din mediul urban sau rural;
 • Schuman-ul european în Poiana lui Iocan! – premiem proiectele în domeniul agriculturii și pescuitului, care valorifică resursele satului românesc pentru a-l face mai puţin „ca la ţară”;
 • Prâslea cel voinic în Țara Finanțărilor – premiem proiectele de valoare mică, dar cu impact mare, finanţate din surse „alternative” fondurilor structurale;
 • Cu impact INCLUS! – premiem structuri de economie socială înființate sau dezvoltate cu ajutorul fondurilor structurale;
 • Start-up deștept – premiem start-up-uri pornite de antreprenori cu chef de treabă, hotărâți și fără frică de birocrație care au știut să valorifice la timp oportunitățile de formare antreprenorială și de finanțare;
 • Finanțatori la scară mică pentru impact la scară mare – premiem proiecte ale organizațiilor care și-au asumat rolul de finanțator pentru crearea și dezvoltarea de structuri de economie socială și de start-up-uri.

Detalii privind formularul și perioada de înscriere a proiectelor pentru Gală sunt disponibile pe site-ul www.fonduri-structurale.ro/gala.

„Noi știm că nu există localitate sau țară sau regiune care să nu aibă rezultate vizibile în proiecte cu finanțare europeană. Numai în România în cei 10 ani de apartenență la Uniunea Europeană s-au creat 51.000 locuri de muncă datorită fondurilor europene”
 
Corina CrețuComisarul pentru politica regională la conferința de lansare din 8 mai 2017

Mă bucur că avem șansa să lansăm această caravană alături de comisarul pentru politică regională mai ales că suntem într-un fel avant la lettre în relație cu campania europeană pe care domnia sa a lansat-o săptămâna trecută (n.n.  „Europa în regiunea mea”) și care se referă exact la acest lucru: haideți să vedem unde există succes și cum s-a ajuns la acesta pentru că ne dorim ca succesul să devină molipsitor!”

Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România la conferința de lansare din 8 mai 2017

„Există interes extraordinar de mare la nivelul României. Oamenii vor să cunoască proiectele de succes, vor să cunoască modul în care fondurile europene generează impact [...]. Există sute, mii, poate chiar zeci de mii de povești emoționante , povești care sunt motorul ce ne face și ne-a făcut să inițiem și să derulăm campania din 2014 și s-o continuăm în acest an.”

Dragoș Jaliu, partener Structural Consulting™ Group-www.fonduri-structurale.ro la conferința de lansare din 8 mai 2017.