Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Intreprinderi Simulate romanesti prezente la Targul firmelor de exercitiu de la Praga


In perioada 20-22 martie 2012, 36 de studenti si masteranzi ai Universitatii “Ovidius” din Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi, ce Isi desfasoara stagiile de practica In Intreprinderi simulate organizate In cadrul proiectului POSDRU “Acces real la piata muncii prin Intreprinderea simulata”, vor participa la Targul International al Firmelor de Exercitiu, Praga - Republica Ceha.

Anul acesta la Praga va avea loc cea de-a 18 editie a targului international organizat de ANTRE si va reuni firme de exercitiu din toata Europa.

Cele 4 universitati romanesti din consortiul proiectului sus-mentionat vor fi reprezentate la targ de urmatoarele Intreprinderi simulate:
- Universitatea „Ovidius” din Constanta - TOMIS S.R.L.;
- Academia de Studii Economice Bucuresti - ROCREDIT EXPERT S.R.L.;
- Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi - TRADE EXPERT INTERNATIONAL S.R.L.;
- Universitatea de Vest Timisoara - GOLDEN REASONS RESORT&SPA S.R.L.

Echipele de studenti/masteranzi selectati vor participa cu stand propriu unde vor prezenta produsele sau serviciile oferite de Intreprinderile simulate In care sunt angajati/manageri.

In cadrul targului se vor acorda premii pentru cel mai bun catalog, cel mai bun stand, cea mai buna reclama si cea mai buna prezentare, categorii de competitii la care s-au Inscris si cele 4 Intreprinderi simulate desemnate sa participe la targ.

Informatii suplimentare:

Proiectul ”Acces real la piata muncii prin Intreprinderea simulata” este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, axa 2 Corelarea Invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, DMI 2.1 Tranzitia de la scoala la o viata activa, si este implementat de Universitatea „Ovidius” Constanta, In calitate de beneficiar, In parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara si Structural Consulting™ Group (www.fonduri-structurale.ro).
Printre obiectivele proiectului se Inscriu:
- instruirea si certificarea a 24 de angajati din Intreprinderi reale ca tutori formatori pentru studentii si masteranzii care efectueaza stagii de practica In intreprinderile simulate;
- elaborarea si implementarea unui pachet de materiale si instrumente suport pentru consilierea si orientarea profesionala a 384 masteranzi;
- pregatirea practica a 3840 studenti si a celor 384 masteranzi In 12 Intreprinderi simulate pe 3 profile (turism, banking, comert-afaceri internationale) In vederea dobandirii de aptitudini profesionale;
- crearea unei platforme integrate de simulare a afacerilor si e-learning ce va asigura familiarizarea studentilor cu limbajul de afaceri, operatiunile, procesele si provocarile mediului real de afaceri.

Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
Proiect POSDRU/90/2.1/S/63442
Structural Consulting™ Group - Partener 4

Vizualizări: 146