Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Transportului: „Avem in evaluare la CE proiecte cu o contributie europeana nerambursabila de 1,73 miliarde de euro”

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, s-a intalnit ieri, la Bruxelles, cu mai multi oficiali ai DG REGIO, directoratul general al Comisiei Europene responsabil pentru Politica de Coeziune, pentru a discuta despre stadiul absorbtiei fondurilor pentru infrastructura alocate prin POS Transport.

”Rambursarile de 125 milioane de euro din februarie sunt rodul muncii din ultimul an si jumatate si arata forta de revigorare a programului de modernizare a infrastructurii din fonduri europene. In continuare 2012 va fi un an extrem de dificil, avand in vedere ca este un an al implementarii proiectelor dupa ce contractarea este aproape finalizata. In relatia noastra de parteneriat corect cu oficialii Comisiei Europene, ambele parti pot contribui la accelerarea implementarii acestui program si de accea am solicitat decizionalilor din DG Regio sa grabeasca evaluarile proiectelor majore, astfel incat aprobarea lor sa fie mai rapida si in consecinta sa putem rambursa platile cu celeritate. Pentru proiectele aflate in acest moment in evaluare la Comisie, contributia nerambursabila a UE este de 1,73 miliarde de euro, deci odata aprobate de Comisie vor contribui la relansarea economiei romanesti. Am solicitat Comisiei sa accelereze procedura de aprobare pentru proiectele de reabilitare a caii ferate Frontiera-Curtici-Km 614 si Coslariu-Simeria cu o valoare totala de 944 milioane euro, acestea doua fiind cele mai avansate in ceea ce priveste evaluarea Comisiei”, a declarat ministrul Alexandru Nazare.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 65