Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Orasul Tecuci va avea centura ocolitoare finantata din fonduri europene

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a participat duminica la semnarea contractului pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Tecuci, proiect finantat din fonduri europene nerambursabile.

„Conform contractului pe care il semnam astazi, peste un an si jumatate Tecuciul va beneficia de o centura ocolitoare la standarde europene, fapt care nu ma indoiesc ca va antrena atat dezvoltarea economica in zona, cat si o legatura mai rapida cu Republica Moldova. Toate avantajele realizarii acestui obiectiv sunt cu atat mai de subliniat cu cat ele se obtin prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Nu a fost usor, fondurile europene nu vin pe gratis, nu cad din cer, trebuie sa muncesti pentru a le putea obtine. Iata ca in cazul centurii de la Tecuci, munca a dat rezultate si azi putem semna contractul de executie. Vreau sa va asigur ca voi urmari cu maxima atentie lucrarile la aceasta centura pentru ca un lucru bun trebuie dus pana la capat. Si daca tot ma aflu in judetul Galati, as mai da cateva vesti bune pentru oamenii de aici. La sfarsitul lunii februarie am semnat contractul de asistenta tehnica pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru varianta de ocolire Galati, tot din fonduri europene nerambursabile (230,6 mii euro), studiul urmand sa fie gata in 7 luni. Este un prim pas, dar obligatoriu pentru ca Galatiul sa beneficieze de finantare europeana pentru construirea variantei de ocolire incepand cu 2014. In plus, acum 4 zile am semnat tot din fonduri europene contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui pod nou la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, studiul urmand a fi finalizat in 5 luni”, a declarat ministrul Alexandru Nazare.

Contractul pentru constructia variantei de ocolire a municipiului Tecuci a fost semnat cu antreprenorul SOCIEDADE DE CONSTRUCOES SOARES DA COSTA S.A., iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 18 luni. Lungimea variantei de ocolire Tecuci va fi de 6,945 kilometri, iar valoarea contractului semnat este de 49,019 milioane lei, fata de 69,956 milioane lei, cat era valoarea estimata.

Finantarea acestui obiectiv este asigurata din FEDR in proportie de 69, 25%, restul fondurilor fiind asigurate de la bugetul de stat.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 205