Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va colabora cu Bavaria in procesul de gestionare a fondurilor comunitare

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban a luat parte la 6 martie 2012, la Regensburg, la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei guvernamentale mixte Romania-Bavaria, care a decis intensificarea cooperarii bilaterale in domenii de interes comun, punand un accent deosebit pe implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

Printre altele, reprezentantii guvernului Bavariei si cei ai Romaniei au convenit sa conlucreze pentru realizarea in Romania a unei retele de centre logistice si de reexport pentru Europa Centrala si de Est, pentru crearea unui centru de competenta pentru energie regenerabila la Marea Neagra si in vederea sustinerii activitatii lectoratului de studii multidisciplinare romanesti „Rumaenicum” de la Universitatea Regensburg, deschis anul trecut.

Totodata, partile au hotarat sa colaboreze in procesul de gestionare a fondurilor comunitare de catre Romania prin schimburi de experti.

De la aderarea noastra la Uniunea Europeana, s-a observat ca Romania si Germania au puncte de vedere comune referitoare la numeroase aspecte ale agendei europene”, a subliniat ministrul Leonard Orban, exprimandu-si speranta ca actuala reuniune va contribui la intarirea si diversificarea relatiilor dintre cele doua state. „Proiectele asupra carora ne vom concentra vizeaza implementarea Strategiei Dunarii”, a precizat ministrul landului Bavaria, Emilia Müller.

 

Elemente de context


De-a lungul timpului, Comisia guvernamentala mixta Romania-Bavaria s-a dovedit a fi un instrument util, generand proiecte de colaborare si masuri de sprijinire a cooperarii bilaterale in domenii de interes comun. De exemplu, in plan economic, aceasta cooperare s-a materializat in participarea activa a firmelor bavareze la procesul de privatizare si dezvoltare a infrastructurii din Romania, cooperare in domeniul energetic, in cercetare – inovare, dezvoltarea turismului si transfer de tehnologie.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Vizualizări: 134