Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

La Suceava a fost inaugurat primul centru de informare si promovare turistica finantat din fonduri europene

Vineri, 2 martie, a fost inaugurat la Suceava primul centru national de informare si promovare turistica finantat din fonduri europene, prin programul POR.

„Finalizarea acestui centru de informare este un mare castig pentru turismul din regiune. Infiintarea lui era o necesitate pe care consiliul judetean a identificat-o corect si la timp, avand in vedere importanta turistica a Bucovinei. Sunt extrem de incantat ca putem vedea primele rezultate concrete ale investitiilor de acest tip, finantate din fondurile europene pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului le gestioneaza. As atrage atentia asupra faptului ca proiectul nu se incheie cu aceasta inaugurare, ci este doar primul pas in implementarea unui serviciu de calitate.

Recomand autoritatii locale, dar si personalului angajat aici, sa aiba permanent in vedere tintele propuse. Odata deschis acest centru, trebuie urmarita prestarea unui serviciu de calitate si asigurarea unor informatii de actualitate si cat mai complete,” a declarat Cristian Petrescu, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Valoarea totala a proiectului este de 1.747.984,12 lei, din care 1.354.779,68 de lei reprezinta fonduri nerambursabile. Proiectul prevede constructia centrului, dotarea si organizarea acestuia in vederea functionarii efective, precum si realizarea de materiale informative si de promovare: un website, harti, pliante si afise.

Totodata, vineri a fost semnat si contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea drumului judetean 175, Pojorata – Izvoarele Sucevei”. Proiectul va fi finantat  prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI), in cadrul Programului Operational Comun Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, gestionat de MDRT. Proiectul, cu o valoare totala de 2.607.036 de euro, din care 2.343.725 de euro finantare ENPI, se va derula pe o perioada de 21 de luni si are ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii regiunii istorice a Bucovinei prin reabilitarea drumului judetean care ofera legaturi directe catre punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei - Sepit si catre drumul national DN 17.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 107