Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul va beneficia de o schema de grant de 434.000 dolari de la Banca Mondiala

Guvernului Romaniei, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), va beneficia, din partea Bancii Mondiale, de o schema de grant in valoare de 434.000 USD. Finantarea nerambursabila vizeaza elaborarea unui sistem de monitorizare si evaluare a planurilor de actiuni realizate pe baza analizelor functionale ale Bancii Mondiale.

Scopul proiectului este operationalizarea unui sistem de monitorizare si evaluare a principalelor reforme structurale implementate de Guvernul Romaniei, in vederea asigurarii unei coordonari orizontale eficiente la nivelul administratiei publice centrale. Principalele activitati se refera la inventarierea si corelarea documentelor strategice ale Guvernului, la dezvoltarea unui set comun de indicatori de masurare a impactului masurilor, la definirea unui mecanism de cooperare intre institutiile implicate in activitatea de monitorizare si evaluare precum si la instruirea personalului tehnic necesar implementarii acestui mecanism.

”La nivelul Secretariatului General al Guvernului exista o preocupare permanenta pentru evaluarea impactului politicilor publice. Prin acest proiect, dorim sa dezvoltam un sistem unic de monitorizare si evaluare a principalelor masuri de modernizare a administratiei publice implementate de Guvernul Romaniei, cuprinse in documentele programatice majore. Implementarea acestui nou proiect va avea o durata de 3 ani, iar indicatorii dezvoltati ne vor ajuta sa urmarim pas cu pas modul de implementare, atingerea rezultatelor propuse si eventualele puncte slabe care necesita o atentie sporita” – a declarat secretarul general al Guvernului, domnul Attila Dézsi.

Sursa: Biroul de Presa al SGG

Vizualizări: 96