Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Beneficiarii POSDRU, obligati sa declare pe propria raspundere ca nu au dat mita pentru aprobarea proiectelor sau a rambursarilor

Ministerul Muncii a publicat ieri, un comunicat privind masurile luate pentru remedierea problemelor in cadrul POSDRU.

Astfel,

  • Ca o masura anti-frauda, toti beneficiarii vor trebui sa declare pe propria raspundere, ca nu au oferit si nu au acordat, direct sau indirect, niciun fel de foloase necuvenite, nici unui functionar public din cadrul AM POSDRU si OIR, in legatura cu depunerea aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare.
  • A fost introdus pe site-ul www.fseromania.ro, domeniul „Registrul unic al cererilor de rambursare si al cererilor de prefinantare”, pentru procesarea cererilor de rambursare si platile catre beneficiari, in termen de 45 de zile calendaristice.
  • De la 1 martie 2012, AM POSDRU si Organismele Intermediare Regionale vor trebui sa acorde audiente, in fiecare joi, de la ora 12. Tot de la aceasta data, vor functiona si birourile de sprijin (Help-desk-uri, in cadrul Autoritatii de Management si la Organismele Intermediare).


Ministrul muncii, Claudia Boghicevici, a cerut directorului general AM POSDRU, Carmen Rosu, proceduri mai simple pentru beneficiari, o monitorizare mai buna a proiectelor, completarea schemei de personal, urgentarea proiectelor. Atitudinea pro-activa, transparenta si operativitatea sunt esentiale in relatia cu solicitantii si beneficiarii proiectelor.

De asemenea, in cadrul comunicatului, ministerul reitereaza diferenta dintre intreruperea platilor si suspendarea programului POSDRU:
  • Intreruperea rambursarilor de la Comisia Europeana este o procedura uzuala, pe termen scurt, o masura de precautie a Comisiei Europene, care se ridica imediat ce statul membru corecteaza deficientele.
  • Suspendarea presupune blocarea intregului program.

In acest moment, AM POSDRU face plati catre beneficiari de la bugetul de stat, iar procedura de selectie a proiectelor se desfasoara normal.

Conducerea AM POSDRU si-a propus ca pana la mijlocul lunii martie sa duca la capat toate recomandarile, astfel incat Comisia Europeana sa reia rambursarile in cadrul acestui program.

Sursa: www.mmuncii.ro

Vizualizări: 85