Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

80 de angajati ai OI-urilor pleaca in teren sa verifice stadiul implementarii proiectelor POSDRU

Intr-un comunicat publicat de Ministerul Muncii vineri, 17 februarie 2012, Ministerul precizeaza ca a luat act de precizarile Directiei Generale pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene, cu privire la derularea POSDRU si ca a luat toate masurile care se impun pentru remedierea deficientelor constatate in gestionarea acestui program.

Vineri, ministrul muncii, Claudia Boghicevici, i-a incredintat lui Carmen Rosu conducerea interimara a AM POSDRU, cu un mandat foarte clar: eficienta si vigilenta.

„Responsabilitatea in aceasta functie este mare. In actualul context economic din Europa, fiecare euro adus in Romania prin POSDRU, inseamna o sansa la un loc de munca. POSDRU inseamna locuri de munca in primul rand. Ca sa atingem acest obiectiv, ii vom sprijini pe beneficiari, simplificand procedurile de verificare a cererilor de rambursare si respectand termenul de 45 de zile, stabilit de Guvern, pentru procesarea cererilor de rambursare, in conditii de maxima transparenta.”

Ministrul muncii a atras atentia reprezentantilor Organismelor Intermediare ca neregulile nu vizeaza un om. „Este vorba de un intreg management cu probleme ce trebuie corectat. In joc este credibilitatea Romaniei. In cateva saptamani, in cursul lunii martie, o sa ne facem temele si o sa remediem celelalte recomandari ale Raportului de Audit,” a precizat Boghicevici.

La cererea ministrului, 80 de angajati ai Organismelor Regionale Intermediare vor merge in teren si vor verifica stadiul implementarii proiectelor. Vor fi redeschise birourile de sprijin pentru beneficiari si vor fi postate pe site-ul www.fseromania.ro toate platile facute catre beneficiari.

Periodic, vor fi organizate grupuri tehnice de lucru. Politica de a „face plati usor si rapid” trebuie sustinuta prin proceduri valide si verificari la fata locului. In acelasi timp, ministrul muncii a cerut angajatilor sa se concentreze mai mult pe calitatea proiectelor.

Sursa: www.mmuncii.ro

Vizualizări: 104